VotONG

VotONG este o platformă care facilitează procesul de desemnare a reprezentanților societății civile în diferite instituții publice precum Consiliul Economic și Social, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliul Suprem al Magistraturii ș.a. În platformă se vor orgniza runde electorale în care organizațiile neguvernamentale pot nominaliza proprii candidați, pot susține deschis o candidatură sau alta și pot vota în cadrul alegerilor deschise prin acest sistem pot nominaliza proprii candidați, pot susține deschis o candidatură sau alta și pot vota în cadrul alegerilor deschise prin acest sistem.

Află mai multe
about

Alegeri Consiliul Economic si Social 2020

Proces de alegere a propunerilor de reprezentanți ai societății civile în Consiliul Economic și Social

Cum funcționează

Sign up icon

Pasul 1: Eligibilitate

Se pot înscrie în platformă toate asociațiile, fundațile sau federațiile înregistrate legal în România, orice fundație pentru tineret sau Fundația Națională pentru Tineret, precum și Societatea Națională de Cruce Roșie din România și a structurilor sale cu personalitate juridică, care respectă condițiile din regulament.

Validation icon

Pasul 2: Înscriere

Organizațiile se pot înscrie în platformă cu ajutorul unui formular simplu disponibil în meniul acestei platforme. Pentru a intra în VotONG există o serie de condiții prestabilite care trebuiesc îndeplinite și care pot fi consultate în Regulamentul platformei.

Vote icon

Pasul 3: Validare

După înscriere fiecare ONG este validat. Administratorul platformei va verifica informațiile prezentate în formularul completat și va contacta organizația dacă sunt necesare și alte documente. Validarea organizațiilor înscrise va avea loc anual.

Results icon

Pasul 4: Vot

Dacă există alegeri în curs, fiecare ONG care se califică, potrivit regulamentului fiecărei runde, poate să propună candidaturi pentru a intra în cursa electorală. Organizațiile pot de asemenea și să își exprime susținerea pentru candidați.

Sign up icon

Pasul 5: Rezultate

Rezultatele fiecărei runde de alegeri vor fi publicate pe platformă și anunțate prin e-mail către toate organizațiile care au participat la runda de vot.

Regulament

Citește aici detalii despre regulamentul de funcționare al platformei Vot ONG.

Vezi Regulament

Înscrie-te

Asigurarea reprezentativității societății civile în forurile de decizie este extrem de importantă, pentru a putea să ne facem vocile auzite în momentul luării de hotărâri care pot influența întregul sector neguvernamental.

Intră în contact

Dacă vrei să iei legătura cu noi, pentru sugestii, propuneri de îmbunătățire sau dacă ai întrebări, atunci te rugăm să folosești formularul alăturat.

Platforma VotONG este dezvoltată pro-bono de Asociația Code for Romania și este parte dintr-un ecosistem larg de soluții dedicate societății civile pe care îl avem în lucru în acest moment. Dacă vrei să ne susții, o poți face folosind butonul Implică-te de mai jos, setând o donație recurentă pentru noi.