Voci pentru Democrație și Justiție
Voci pentru Democrație și Justiție

Scurta descriere:

Asociația VeDemJust a fost înființată de ziua drepturilor omului, pe 10 decembrie 2015 și a primit recunoaștere din partea autorităților la începutul anului 2016. Scopul său este unul complex și include: promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Organizaţia este concepută ca un think tank pentru întreg sistemul de justiţie, pornind de la învăţământul juridic, continuând cu instituţiile juridice şi terminând cu profesioniştii care îşi desfăşoară în mod direct sau sunt auxiliari în acest sistem. Asociaţia desfăşoară acţiuni de tip watchdog alertând decidenţii, sistemul şi opinia publică cu privire la chestiunile ce intră în sfera sa de activitate. VeDemJust desfășoară mai multe proiecte conforme scopului său.

Unul dintre obiectivele principale ale asociației este educarea cetățenilor în spiritul respectării legii. În paralel cu o amplă activitate desfășurată în online și offline pentru explicarea legislației pe înțelesul tuturor, organizația VeDemJust militează pentru introducerea materiei „educație juridică" ca disciplină în învățământul preuniversitar.


Informații generale

Numele organizației: Voci pentru Democrație și Justiție

Județ: Bucuresti

Localitate: Bucuresti

Adresa fizică: Str. Vlăhiţa, nr 1, bl. PM18BIS, sc. 2, et. 9, ap. 123, Bucureşti, Sector 3, cod 032271

Număr înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor: nr. 12/25.02.2016

Reprezentant legal

Reprezentant legal: Lucian Checheriță

Președintele organizației: Lucian Checheriță

Membrii Consiliului Director: Lucian Checheriță-Președinte, Cristi Danileț-Membru Fondator, Oana Negru-Director de Programe

Documente